Vodeći modeli Lassa i Laufenn ljetnjih guma za 2022

Da li ste ikada zastali i zapitali se koliko su za vašu bezbjednost važne gume na automobilu?

Istrošene gume odgovorne su za 70 odsto svih nesreća na putu i za oko 9.000 smrtnih ishoda tokom godine. One su jedini dio vašeg automobila koji ima dodir sa kolovozom.

Previše bitno da bi se uzimalo „zdravo za gotovo“, zar ne?

Onda ćete se složiti i sa činjenicom da se zimska guma ne vozi ljeti i da je sezonsko mijenjanje pneumatika veoma isplativa investicija na duže staze. O takvoj jednoj treba da razmislite već ovog momenta jer je temperatura daleko iznad sedam stepeni, a to znači da je došao red na ljetnje pneumatike.

Međutim, možda niste sigurni koji model ljetnjih guma odabrati? Toliko brendova, toliko različitih karakteristika i nekada je zaista teško donijeti odluku.

U nastavku teksta predstavićemo nekoliko modela Lassa i Laufenn ljetnjih guma. Moći ćete da se upoznate sa osnovnim karakteristikama modela i recenzijama korisnika, te ćete sigurno donijeti ispravnu odluku.

Prije toga, evo nekoliko pitanja na koja treba da odgovorite prije kupovine novih guma.

  • Koji tip guma odgovara vašem autu?
  • U kojim vremenskim uslovima vozite?
  • Kakvi su putevi kojima vozite?
  • Kakav je vaš stil vožnje?

Lassa ljetnje gume

Lassa je turski brend i dio je kompanije Brisa Bridgestone. Posluje u više od 80 zemalja sa 6.000 prodajnih mesta. Visok standard održava rigoroznim standardima kontrole kvaliteta. Posebno se ističe novim dezenom kreiranim za putnička vozila.

Lassa Driveways

Lassa Driveways je ljetna guma namjenjena putničkim vozilima. Vozači širom svijeta kažu da su pozitivno iznenađeni performansama ovih pneumatika, što ih stavlja rame uz rame sa vodećim globalnim konkurentima iz premium kategorije.

Dizajn novog modela pruža unapređeno upravljanje na mokrom i suvom kolovozu, duži vijek trajanja i udobniju vožnju bez buke. Lassa Driveways može da se pohvali efikasnom potrošnjom goriva i odličnim kočionim sposobnostima na mokrom, suzbijajući akvaplaning.

Vozači su obično zadovoljni cijenom ovog modela prije korišćenja, a nakon upotrebe odnosom cijene i kvaliteta.

Greenways

Lassa Greenways je, kao što pretpostavljate, model koji čuva prirodu. Smanjuje emitovanje CO2, a ekološki benefiti dolaze i od niskog otpora kotrljanja (zbog posebne smjese gaznog sloja) koji omogućava manju potrošnju goriva.

Novi, asimetrični dizajn ovog modela omogućava bolje upravljanje na mokrom i suvom kolovozu, kvalitetno prianjanje i bezbjednu vožnju. Na primjer, performanse na mokrom poboljšane su za 10 odsto, a zaustavni put smanjen za osam odsto.

Nisu sklone brzom trošenju, tako da možete računati na njihovu dugovječnost.

Competus H/P2

Competus H/P2 je namjenjen manjim, srednjim i većim SUV modelima. Omogućava odlične performanse na suvom, a u odnosu na prethodni, ovaj model Lassa ljetnje gume pruža bolje sposobnosti na mokrom, unapređen otpor kotrljanju i povećan vijek trajanja.

Recenzije vozača kažu da su zadovoljni bezbjednošću vožnje u svim uslovima, udobnošću i niskim nivoom buke.

Competus A/T2

Competus A/T2 dizajniran je za vožnju po svim terenima (all terrain vehicle) pa ako morate da vozite po kolovozu, ali i nekategorisanim putevima, ovo su gume za vas. Ima oznaku M+S što znači da mogu da se koriste i u gotovo zimskim uslovima, po blatu (mud) i snijegu (snow).

Novi profil ovog modela donosi poboljšan otpor kotrljanja, više udobnosti i unapređena operativna svojstva. Ovo potvrđuju i vozači u recenzijama navodeći da su pozitivno iznenađeni modelom koji im pruža sigurnost, izdržljivost i odlične performanse na suvom i mokrom.

Transway

Transway model dizajniran je za lake kamione.

Optimizovana šara gazećeg sloja unapređuje upravljanje i snagu kočenja u svim vremenskim uslovima i tipovima puta. Takođe, brojne lamele i žlijebovi na gazećem sloju, poboljšavaju udobnost vožnje, čak i na lošim putevima.

Vozači širom svijeta u svojim recenzijama posebno ističu dug životni vijek i izdržljivost Transway Lassa modela.

Laufenn

Laufenn je američki proizvođač guma za četvorotočkaše. Zapravo je pod-brend koreanske kompanije Hankook.

G Fit EQ+ LK41

Novi Laufenn G FIT EK+ dizajniran je sa šarom gazećeg sloja sa četiri rebra koja obezbjeđuje glatko, udobno kotrljanje u širokom spektru uslova na putu. Žlijebovi gazećeg sloja promjenljive dubine omogućavaju brzo oticanje vode, a zajedno sa lamelama pričvršćenim za blokove unutrašnjeg ramena, poboljšavaju prijanjanje na mokrom.

Takođe, u odnosu na prethodni model, ovaj omogućava udobniju i tihu vožnju, duži životni vijek i ekološki je povoljan (eco-friendly).

S Fit EQ+ LK01

Ovaj Laufenn S Fit EQ+ LK01 je model visokih performansi. U odnosu na svog prethodnika, donosi poboljšanja na svim nivoima.

Asimetričan gazeći sloj dizajniran je za sigurnu vožnju po svim putevima i uslovima. Posebno poboljšanje donosi pri kočenju i upravljanju na mokrom.

Odlikuje ga i izdržljivost, dug životni vijek i efikasna potrošnja goriva.

X Fit HT

X Fit HT namjenjen je za sportska vozila (SUV) i lake kamione. Posjeduje odlične performanse i obezbjeđuje pouzdano, udobno iskustvo vožnje u svim uslovima.

Omogućava vožnju u ljetnjim, ali i zimskim uslovima jer se odlično ponaša na suvom i mokrom kolovozu, ali i na snegu. Karakteriše ga i dug životni vijek i sigurno i stabilno upravljanje.

Ne morate brinuti za neravnine na putu jer je gazeći sloj dizajniran da spreči oštećenja od kamenja i drugih nepogodnosti.

X Fit Van

Laufenn X Fit Van obezbjeđuje bezbjedno upravljanje i kočenje na mokrom i suvom, dugotrajnost i unapređenu kilometražu.

Čvršća smeša gazećeg sloja za sve sezone sprečava oštećenja bočnih zidova pri vožnji van puta. Laufenn je takođe ugradio stepenaste žlijebove i štitnik naplataka kako bi se dodatno zaštitio od kidanja.

Lamele pune dubine oko gazećeg sloja pomažu pri vuči na mokrim površinama puta, kao i prijanjanje na snijegu i ledu. Veći žlebovi gume su dizajnirani da uklone blato, bljuzgavicu, malo kamenje i druge ostatke kako bi obezbjedili dodatnu vuču kada je to najpotrebnije.

Koji Laufenn ili Lassa model ljetnjih guma odgovara vašem autu?

KemoImpex BiH koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.