Dijagnostika

Dijagnostika kao usluga koju pružamo u našim servisnim centrima Kemoimpex je još jedan dokaz da pratimo razvoj savremenih tehnologija, koje čine da vozila novije generacije sadrže mnogo više od jednog kompjutera. Na prvi pogled ta činjenica djeluje zastrašujuće. Međutim, uz posjedovanje znanja i dobre dijagnostičke opreme, kao što su Hoffman i Bosch uređaji u našim servisima, i nije.

Da li ste znali:

Osnovni princip auto dijagnostike se zasniva na tome da svaki modul u automobilu (motor, abs, climatronic...) ima memoriju u koju se zapisuju sve greške ili kvarovi koji su nastali u toku vožnje. Na vama je samo da dijagnostičkim programom očitate podatke iz te memorije i kvar ste već pronašli, a da se hauba nije ni podigla. Osim očitavanja memorije grešaka, dijagnostički programi mogu prikazivati sve fizičke veličine u toku rada motora ili vožnje kao što su broj obrtaja, temperatura motora, pritisak ulja, zapreminu usisnog zraka, pritisak turbine, trenutna potrošnja goriva, fazni pomak... Osim praćenja, dijagnostički programi mogu raditi i razne adaptacije kao što su namještanje ler gasa, reset servisnih intervala, uključivanje i isključivanje određenih komponenti, fleširanje instrument table ili motornog kompjutera, dodavanje i kodiranje novih ključeva...
 
Bez dijagnostičkih uređaja i programa danas je veoma teško baviti se autoelektrikom i automehanikom.

KemoImpex BiH koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.