Aktivan odmor: Za ljubitelje prave avanture

Aktivan odmor je vrsta odmora koji se pamti i prepričava. Iako stalno u pokretu, aktivan odmor vas čini odmornim i opuštenim u većoj mjeri nego da ste na nekoj plaži i ispijate koktel. Dokaz da interesovanje za ovakav vid odmora svake godine raste jeste sve veći broj domaćih i stranih turista koji se opredjeljuju za odmor pun adrenalina.

Organizovana pješačenja, brdski biciklizam, adrenalinska vožnja kvadova i ATV vozila kao i popularne džipijade samo su neke od brojnih mogućnosti da svoj odmor provedete u pokretu. Okupite ekipu i provedite se kao nikada do sada.

Bilo da ste vlasnik SUV, ATV ili kvad vozila, ili ljubitelj brdsko-planinskog biciklizma, važno je da bezbjedno i sigurno stignete do cilja i odabrane destinacije. Na koji način obezbjediti da vaše vozilo bude u potpunosti sigurno i bezbjedno za učestvovanje ili transport do željene lokacije.

Putnička vozila:

Ukoliko do željene destinacije planirate da sopstvenim vozilom transportujete bicikl ili kvad, naša preporuka je da posjetite servis i konsultujete se sa vašim serviserom u vezi sa ispravnošću automobila i auto prikolice. Veliki i mali servis, pneumatici i ispravnost rada motora je prvo šta treba da provjerite. Kada je reč o prikolici za auto, važno je da provjerite njene priključne elemente kao i ispravnost pneumatika.   

ATV i kvad dvozila:

Slično kao i kod SUV vozila, ako planirate da sa ATV ili kvad vozilom testirate svoje vozačke sposobnosti van staze, važno je da provjerite ispravnost vozila kako biste u potpunosti bili sigurni da se ništa neće desiti tokom vožnje. Savjetujemo vam da na vaše ATV ili kvad vozilo koristite pneumatike prilagođene za odgovarajuće terene. Predlažemo vam pneumatike renomiranog brenda “Duro” koji već decenijama unazad dokazuje svoj kvalitet.

Terencem kroz neistražene terene:

Prije nego što skrenete sa puta i otisnete se u off-road avanturu punu adrenalina savjetujemo vam da zakažete servis i provjerite rad vašeg vozila. Kako sezona odmora uveliko traje, potrudite se da na vrijeme zakažete svoj termin. Pored kontrole rada motora, filtera i tečnosti u automobilu, važno je da provjerite stanje pneumatika i dodatne opreme. Provjerite sa vašim serviserom da li su gume za SUV koje trenutno imate adekvatne za teren na koji planirate da se otisnete. Takođe, sajla za vuču i obeležavajući trokut i prsluk, prvo je na šta treba da obratite pažnju prije polaska na put.

Dvotočkašem do slobode:

Jedino pravi ljubitelji dvotočkaša mogu razumjeti ugođaj prilikom vožnje dvotočkaša na otvorenom putu. Međutim, takav ugođaj iziskuje prethodne pripreme i provjere kako samog motora tako i dodatne opreme. Provjerite da li je sve podmazano i utegnuto. Konsultujte se sa svojim serviserom koja ulja i maziva najviše odgovaraju vašem tipu motora. Takođe, adekvatne moto gume su najzaslužnije za udobnost tokom vožnje. Ukoliko niste sigurni za koji brend da se opredjelite, naš savjet je Bridgestone, kao jedan od svjetski poznatih brendova čiji proizvodi godinama unazad prolaze stroge kontrole kvaliteta.

Kada je vaše vozilo provjereno i spremno, dodatna oprema spakovana, prostaje samo još da okupite ekipu i sa sobom povezete dobro raspoloženje. Dobro se naspavajte kako biste odmorni i puni energije sigurno i bezbjedno stigli na željenu destinaciju i stvorili neke nove uspomene koje će se dugo pamtiti.

KemoImpex BiH koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.