7 najboljih modela 4x4 zimskih guma za džipove i SUV vozila

Da li se i vi svrstavate u onu grupu vozača terenskih vozila koja smatra da ovakvim mašinama nisu potrebne zimske gume? Donekle vas možemo razumjeti s obzirom na reklame u kojima ova vozila bezmalo čine čuda po snijegu. Ipak, situacija na terenu često ne izgleda kao ona sa ekrana.

Jednostavno, realnost izgleda tako da ni „terenci“ nisu imuni na višesatna zaglavljivanja u dubokom snijegu i još dubljem minusu, po raznim šumama i gorama, daleko od dobrog automehaničara i vučnog vozila - ukoliko nemaju zimske gume.

Zašto su za vaš bezbjedan, udoban i bezbrižan put, u nekoj novoj, nezaboravnoj avanturi sa porodicom i prijateljima, potrebne adekvatne gume koje sve to mogu da podrže i koji modeli su na našem spisku favorita - donosimo u nastavku.

Zašto su gume ključne za vašu bezbjednost

Gume su jedini dio automobila koji je u direktom dodiru sa rupama, oštrim kamenjem, nemilosrdnim planinskim terenima ili zaleđenim gradskim putevima. Veliki dio vaše bezbjednosti i bezbjednosti vaših najmilijih „leži“ na četiri točka.

Ovo je slučaj sa svim automobilima, a pogotovo sa 4x4 vozilima. Zašto je to tako?

SUV i terenska vozila su po svojim karakteristikama drugačija od putničkih i samim tim zahtijevaju  drugačije gume. Kao teži i veći autobili, moraju imati gume koje su prilagođene većim opterećenjima.

Gume za SUV i terenska vozila sa većim indeksom nosivosti, dizajnirane su da izdrže dodatnu težinu i veličinu ovakvih automobila, dok istovremeno omogućavaju besprijekorno kočenje, oštra skretanja i odlične performanse pri velikim brzinama.

One su namjenjene zimskim uslovima, konstruisane su da omoguće besprjekorno prijanjanje i dodatnu vuču u teškim, hladnim uslovima, koji često uključuju snijeg i led. Svi drugi tipovi guma nisu prihvatljivi zimi jer ne sadrže jedinstven sklop karakteristika potrebnih za bezbijednost na zimskih putevima.

Modeli zimskih guma za SUV i džipove

S obzirom na neospornu važnost guma za zimske uslove vožnje, u nastavku ćemo predstaviti sedam modela zimskih pneumatika za SUV i terenska vozila kako bismo vam pomogli da odaberete onaj koji je najbolje prilagođen vašim potrebama.

  1. Lassa Competus Winter 2

Nova generacija zimske 4x4 gume sa poboljšanjim performansama na mokrom kolovovozu u poređenju sa prethodnom.

Vozeći terenac ili SUV sa Lassa Competus Winter 2 modelom imate osećaj kao da se gume drže čvrsto za put, onemogućavajući bilo kakva proklizavanja. Testovi rađeni na ovim gumama, ali i recenzije korisnika širom sveta ukazuju na odlične performanse na snijegu, mokrom i suvom kolovozu. Postojane su i izdržljive što potvrđuju i komentari vozača koji ih voze nekoliko sezona sa neizmjenjenim performansama.

  1. Lauffen I Fit LW31+

Spoj brojnih karakteristika čini ovu gumu velikim saveznikom u vašoj zimskoj avanturi.

Lauffen I Fit LW31+ karakteriše odlična vuča na snijegu jer je unapređenja Grip Clav tehnologijom. Zaštita od opasnog akvalpaninga obezbjeđena je brojnim žljebovima posebnog oblika. Uz to, trodimenzionalne lamele sa dodatnim, unutrašnjim žljebovima pružaju stabilno prijanjanje na najrazličitijim podlogama.

Recenzije vozača posebno ističu malu potrošnju goriva, postojanost i odlične performanse pri kočenju.

  1. Hankook W462 Winter I Cept RS3

Hankook W462 Winter I Cept RS3 unapređeni je model višestruko nagrađivanog prethodnika Winter I Cept RS3. Novi model iz porodice Hankook donosi niz karakteristika koje će vašu vožnju učiniti sigurnom i udobnom.

Obrnuti polužljebovi u obliku slova V, dizajnirani nasuprot glavnim žljebovima, poboljšavaju vuču na sniježnim putevima i sprečavaju akvaplaning. Uz to, lamele postavljene oko ivica glavnih žljebova, povećavaju kontaktnu površinu, takođe poboljšavajući performanse na snijegu. 3D cik-cak lamele smanjuju vibracije blokova gazećeg sloja, poboljšavajući vuču i performanse kočenja.

Ovaj model sadrži silicijum-dioksid što obezbeđuje poboljšane performanse na mokrim putevima i istovremeno obezbeđuje fleksibilnost gume na različitim temperaturama.

  1. Hankook W330A Winter I Cept Evo 3

Ovaj model može da se pohvali svim karakteristikama neophodnim za zimske kolovoze: zaštita od akvaplaninga, stabilno upravljanje na mokrom i kratke distance kočenja na putu prekrivenom snijegom. Bočni žlijeb širi za 20 odsto u odnosu na prethodni model I Cept Evo 2, poboljšava sposobnost istiskivanja vode.

Hankook W330A Winter I Cept Evo 3 karakteriše dizajn gazećeg sloja koji je u potpunosti prilagođen vožnji na niskim temperaturama. Žljebovi u obliku krila galeba i cik-cak bočni žljebovi poboljšavaju vuču na snegu. Lamele su trodimenzionalnog oblika koji pruža izvanredne performanse prianjanja na snijegu, bljuzgavici, ledu i mokrom putu. Uz to, smješa od koje je napravljena pruža izuzetne performanse kočenja bez gubitka fleksibilnosti gume, čak i po ekstremno hladnom vremenu.

  1. Bridgestone Blizzak LM005

Najbrže rukovanje na suvom i mokrom, kratak put kočenja na mokrom, dobra otpornost na akvaplaning, odlično kočenje na snijegu, bez buke, najmanji otpor kotrljanja - ukratko je ono što dobijate modelom Bridgestone Blizzak LM005 koji je unapređena verzija modela Blizzak LM001.

Recenzije vozača koji su se odlučili za ovaj model dokazuju odlične performanse na mokrom, sigurnost i pouzdanost na najizazovnijim putevima. Obezbjeđuju adekvatno prianjanje zahvaljujući  širem gazećem sloju, lako upravljanje čak i u kritičnim situacijama, kao i udobnu vožnju.

  1. Pirelli Scorpion Winter

Sve što očekujete od gume na zimskom putu - bezbjedna i udobna vožnja na snijegu, ledu i mokrom kolovozu.

Pirelli Scorpion Winter odlikuje unapređeno rukovanje na snježnim površinama i smanjen zaustavni put u svim zimskim uslovima vožnje. Uz to, testovi na ovom modelu pokazali su odličnu vuču, sigurno upravljanje u krivinama i kočenje na vlažnim površinama.

Sve ovo zahvaljujući poboljšanom gazećem sloju sa žljebovima i šarama dizajniranim da budu otporni na akvaplaning i proklizavanje.

  1. LingLong GM Winter ICE I-15 SUV

Shandong Linglong vodeći je proizvožač guma u Kini i konstantno među 20 najboljih svetskih proizvođača. Iz njihovog asortimana za SUV izdvajamo Linglong GM Winter ICE I-15 SUV.

Dizajn šara gazećeg sloja omogućava sigurno upravljanje, jaku vuču i otpor na proklizavanje tokom zime. Usmereni žljebovi i lamele otklanjaju vodu u kontaktnoj površini, spečavajući potencijalno opasne situacije izazvane akvaplaningom.

Karakteriše je i nizak otpor kotrljanja i nizak nivo buke.

Ne dozvolite da vam dugoočekivani odmor, odlazak na izlet ili lov sa drugarima poremeti nezgoda na putu. Učinite sve da malo slobodnog vremena koje imate provedete kvalitetno i bezbjedno. Odaberite svoj model zimske gume za SUV i terenska vozila već danas i omogućite da udobna avantura počne već u automobilu.

KemoImpex BiH koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.