Laufenn

Poznati proizvođač guma Hankook, predstavio je novi brend sa ciljem da nizom novih proizvoda potrošačima ponudi širi spektar proizvoda kako bi zadovoljio različite potrebe potrošača uz pristupačne cijene. Budući da je novi brend Laufenn, uglavnom fokusiran na evropsko tržište, upravo je predstavljena nova linija ljetnjih guma kako bi se zadovoljile potrebe potrošača koji traže kvalitet, stil i vrijednost. Tri nova dezena guma su razvijena posebno za potrebe regionalnog tržišta, sa zaokruženim asortimanom, koji se dobro uklapaju u svakodnevne potrebe. To su tri linije guma: S Fit EQ, G Fit EQ i X Fit Van.

Laufenn gume, S Fit EQ,  G Fit EQ i X Fit Van
Laufenn gume, S Fit EQ, G Fit EQ i X Fit Van

Laufenn S Fit EQ opremljene su naprednim aqua hydro dizajnom blokova, koji u kombinaciji sa četiri glavna kanala pružaju efikasnu prevenciju pojave akvaplaninga. Ivice blokova i omotač od polimera podržavaju drenažu, što za rezultat ima visoke performanse u kategoriji upravljanja i kočenja, kako na vlažnim, tako i na suvim podlogama. Guma Laufenn S Fit EQ osigurava optimalne performanse i dobru stabilnost zbog povećane čvrstoće blokova, uzdužna rebra omogućavaju dobru bočnu stabilnost, snižavajući nivo buke. Osim toga, tu je i dodatni rubni pojas u samom omotaču za poboljšanje performansi pri većim brzinama.

Ove gume dostupne su rasponu veličina 15"-19" , širinama gaznog sloja 185-255 mm, sa visinama profila u serijama 35-65, sa odgovarajućim brzinskim indexima u rasponu od H (210km/h) do Y (300km/h).

Laufenn S Fit EQ
Laufenn S Fit EQ

Gume Laufenn G Fit EQ imaju 4 rebra omotača i optimizirane dubine kanala, što osigurava mirnu i tihu vožnju u svim eksploatacionim uslovima. Kanali lamela omogućavaju brzo odvođenje vode, što poboljšava ponašanje na mokrom kolovozu. Poseban spoj baze i omotača i hibridna smjesa gaznog sloja osiguravaju ravnomeran raspored opterećenja. Ovim se smanjuju vibracije, poboljšava udobnost i produžava životni vijek gume i smanjuje potrošnju goriva.

Gume Laufenn G Fit EQ su dostupne sa prečnicima od 13 do 17 inča, širinama gaznog sloja od 135 do 225 mm, visinama profila od 55 do 80, kao i brzinskim indeksima od T(190km/h) do H(210km/h).

Laufenn G Fit EQ
Laufenn G Fit EQ

Gume Laufenn X Fit Van, kao što im i sam naziv nagovještava, namenjene su za laka komercijalna vozila. Zahvaljujući dvostrukom sloju u konstrukciji karkase, njihova struktura je ojačana, što je ključni faktor za povećanu nosivost i otpornost na oštećenja. Gazni sloj je posebno adaptiran kako bi se osigurao što bolji kontakt sa podlogom, povećala kilometraža i smanjila potrošnja goriva. Centralna rebra su ojačana i imaju 3D bočne brazde, kao i 3D ivice blokova, što osigurava dobru vuču i kočenje.

Gume Laufenn X Fit Van dostupne su sa prečnicima od 14 do 16 inča, širinama gaznog sloja od 165 do 235 mm, visinama profila od 60 do 82, brzinskim indeksima od R(170km/h) do H(210km/h), sa indeksima nosivosti od 100(800kg) do 112(1120kg).

Preporučene gume za vaše potrebe

Novo
145/70 R13 71T LK41 G FIT EQ+
Srednja
Cijena sa PDV-om
68.40 KM / KOM
Najbolji odnos kvalitet/cijena
Najprodavanije
155/70 R13 75T FIT+ LW31
Srednja
Cijena sa PDV-om
73.02 KM
Novo
Preporučujemo
155/70 R13 75T LK41 G FIT EQ+
Srednja
Cijena sa PDV-om
70.25 KM
Novo
Preporučujemo
165/60 R14 75H LK41
Srednja
Cijena sa PDV-om
85.04 KM

KemoImpex BiH koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.