Bridgestone

Bridgestone je renomirani svjetski proizvođač pneumatika sa velikim asortimanom auto guma i guma za 4x4 vozila različitih dimenzija i namjena.
Lider u proizvodnji prenumatika u svetu. Centrala korporacije nalazi se u Tokiju, dok je za evropsko tržište zadužen Bridgestone Evropa S.A. sa sjedištem u Briselu. 
Bridgestone EMEA posluje u više od 60 zemalja i zapošljava više od 18.200 zaposlenih u svojim postrojenjima:


• 14  pogona u Bethuneu (Francuska), Lanklaar i Liege (Belgija), Bari (Italija), Poznan i Stargard (Poljska), Tatabania (Mađarska), Bilbao, Puente San Miguel i Burgos (Španija), Izmit (JV u Turskoj), Port Elizabet i Brits (Južna Afrika) i Uljanovsk (Rusija).

Sa vodećom tehnologijom guma, kompanija se fokusira na pneumatike visokih performansi:

• Glavni dobavljač originalne opreme za proizvođače automobila (uključujući Porsche, VV grupu, Ford grupu, BMV, Mercedes, General Motors, Peugeot, Citroen, Renault, Toyotu i Fiat grupu itd.) 
• Pionir u Run-Flat tehnologiji i glavni snabdjevač proizvođača automobila
• Vodeći proizvođač na poljoprivrednom tržištu (brend Firestone)
• Vodeći proizvođač na tržištu motocikala
• Vodeći brend na tržištu zamjene kamiona i autobusa i vodeći dobavljač za proizvođače vozila (Mercedes, Renault, Volvo, Scania, MAN, DAF, Iveco, itd.)

Bridgestone Korporaciju čine brendovi Bridgestone, Firestone i Dayton.

KemoImpex BiH koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.