Turtle wax

Turtle Wax je od svojih početaka u Čikagu 1940. izrastao u multinacionalnu korporaciju sa distribucijom širom sveta i dominantnu marku na tržištu auto-kozmetike. Ako upitate bilo kog potrošača bilo gdje u svijetu o proizvodima za održavanje automobila, prvo ime koje spomene će najvjerovatnije biti Turtle Wax. Tolika je popularnost, zahvaljujući neprevaziđenoj reputaciji odličnog kvaliteta i inovaciji proizvoda.

Turtle Wax asortiman proizvoda
Turtle Wax asortiman proizvoda

Danas, posao je u rapidnoj ekspanziji - dijelom i zbog agresivne akviziterske strategije - a i zbog značajnih aktivnosti na polju zaštitnih i specijalizovanih sredstava za čišćenje, aditiva za gorivo i lubrikanta. Uz to, Turtle Wax je napravio veliki prodor na profesionalnom i prodajnom sektoru snabdijevajući sredstvima za pranje i poliranje krajnje potrošače - profesionalce, kao i razvojem servisnih centara.
1966. godine, brzi rast prodaje u Evropi doveo je do otvaranja proizvodnje u Velikoj Britaniji. Turtle Wax sa pravom zauzima jedinstveno mjesto «Vodećeg u svetu auto kozmetike».